Mi és a női jóga

2010 szeptemberében kezdődött közös történetünk, amikor megismerkedtünk egymással a Bhaktin (Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola), vaisnava jógamester szakon.
Az első nap összebarátkoztunk, és ugyanekkor el is kezdtünk együtt dolgozni. Együtt gyakoroltunk, tanultunk, gondolkoztunk, filozofáltunk, ettünk, ittunk, nevettünk és hamarosan közös jógatanfolyamokat tartottunk egy budapesti jóga stúdióban. 
Hajtott minket a jóga, a munkánk és a tanítványaink iránti szeretet, egészen odáig, hogy pár “stúdiós” év után egy szerencsés fordulat kapcsán szerződtünk a jógaoktató képzéssekkel foglalkozó Sarasvati Alapítvánnyal.
Elérkeztünk oktatói pályafutásunknak egy vágyott és nagyon izgalmas állomásához. Tudásunkat és szakmai szemléletünket jógaoktató képzések hallgatóival oszthatjuk meg. Itt kaptunk lehetőséget és szakmai támogatást, hogy kidolgozzuk az évek óta tartó közös munkánk legszebb gyümölcsét, a  200 és 100 órás női jóga oktatóképzésünket.

A női jóga az alkalmazott jóga irányzatokhoz tartozik.
De mi is az az alkalmazott jóga?

 Sokfélék vagyunk, eltérő igényekkel és korlátokkal. Az alkalmazott irányzatok a hatha jóga teljes eszköztárának meghatározott elemeit használják céljuk elérésének érdekében, merítenek más tradíciókból és gyakran terápiás technikákkal is dolgoznak. 
Fő feladatuk az egészség megőrzése és a rekreáció.