Őszi-téli arcápolás

Szeretjük az őszt, a gyönyörű színeit és fényeit, az isteni sütőtök krémlevest és a sült gesztenyét, na meg az avar illatát. Viszont ilyenkor az egyre hűvösebb idő, a szél és a fűtés hatására az arcunk, ajkaink és a kezünk gyakran kiszárad.

Több törődés

Ősszel és télen az amúgy semmilyen különleges ápolást nem igénylő bőrnek is jár az extra gondoskodás. Ilyenkor ugyanis egyre több energiába kerül a bőrünknek, hogy szép, és egészséges legyen. Támogasd bőröd munkáját: figyelj oda rá, és gondoskodj róla.
Arcod ápolásához a nyakad és a dekoltázsod is hozzátartozik. Úgy alakítsd ki az arcáplási rutinodat, hogy támogasd vele bőröd védőrétegét. 

Bőrprobléma: száraz bőr

Bőrünk minősége teljesen egyedi. Egyrészt van az alap bőrtípusunk, amit nem tudunk megváltoztatni, és vannak a bőrproblémák, amiknek jó részét kezelhetjük megfelelő életmóddal és a bőrtípusunkhoz passzoló bőrápolási rutinnal. A bőrtípusod lehet normál, száraz, zsíros, vagy kombinált.

Tisztítás

Az első és legfontosabb lépés a bőrápolásban a tisztítás. Egyrészt eltávolítja a szennyeződést, másrészt a tiszta bőrbe a hatóanyagok is könnyebben szívódnak be.
Az esti lemosáshoz például válasz egy gyengéd, krémes állagú arclemosót, ami nem szárít. Alkohol tartalmú terméket ne használj, mert szárítja és irritálja a bőrt. Reggel nem szükséges a lemosó, elegendő vízzel fürdetni az arcodat.

Hámlasztás

Második legfontosabb dolog, hogy ne sikáld a bőrödet.
Az arcodat ne radírozd! Amennyiben szükségesnek érzed, hogy megszabadulj az elhalt hámsejtektől, vagy a pattiktól és mitesszerektől, vagy egyenletesebb bőrfelszínt szeretnél, válassz egy jó minőségű, otthon is használható hámlasztó terméket. Az AHA tartalmú készítmények száraz bőrre, a BHA tartalmúak zsíros és kombinált bőrre javasoltak, és vannak a PHA tartalmú szerek az érzékeny bőrűeknek. Ezekről a hatóanyagokról azt kell tudnod, hogy kémiai úton hámlasztják bőrödet, és a természetes megújulását támogatják. Kíméletesen teszik a dolgukat, viszont ehhez mindenképp a bőrödnek megfelelőt válaszd.

Táplálás és hidratálás

Igyál eleget, és étkezz egészségesen, mert bármilyen szuper terméket használhatsz, ha a bőröd belülről szomjazik, vagy éhezik. Válassz természetes összetevőket tartalmazó hidratáló krémet, amit jó minőségű olajjal is turbózhatsz, ha azt érzed, dúsabb anyagot igényel a bőröd. Az arcápoló olajak fokozzák a tápláló és hidratáló hatást (például chiamag olaj, csipkebogyó olaj, homoktövis olaj,  argán olaj stb.). 

Extra

Esténként használj tápláló-hidratáló pakolást, amit heti egy-két alkalommal, vagy ha nagyon száraz a bőröd, akár többször is bevethetsz bőröd védelméért.

A Sakti Sisters egy szakmai társulás. Munkásságunk egy része online bárhonnan elérhető, személyesen leginkább Budapesten vagyunk.